FacebookTwitter

European Championship: Taylor - Van der Voort, Barney - Seyler

Vincent van der Voort DartsVan de vier Nederlanders op het European Darts Championship heeft Vincent van der Voort het niet getroffen met zijn loting. Fast Vinnie moet namelijk aantreden tegen Phil Taylor. Ook Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zijn in Duitsland van de partij. Titelverdediger Simon Whitlock heeft ook een zware dobber.

Vier Nederlanders, drie Belgen

De Nederlanders en de Belgen zijn samen goed vertegenwoordigd in Duitsland. Van 4 tot en met 7 juli wordt er gespeeld in het Duitse Mullheim en dit toernooi is volledig op televisie te zien. Naast de top-16 van de wereldranglijst doen er ook acht spelers van het Europese vaste land mee. Van der Voort en Klaasen plaatsten zich via de European Order of Merit en moeten beide aantreden tegen een geplaatste speler. Van der Voort staat tegenover Taylor, terwijl Klaasen aan de bak moet tegen Wes Newton. Van Barneveld en Van Gerwen zijn zelf als achtste en tweede geplaatst. Barney opent tegen Tomas Seyler, terwijl Van Gerwen de Belg Kurt van de Rijck moet zien te verslaan.

Boeiende partijen

De broertjes Ronny en Kim Huybrechts zijn ook van de partij. Kim moet aantreden tegen titelverdediger Simon Whitlock. Het is voor de Belg de eerste keer dat hij ponden moet zien te verdedigen, want twee jaar geleden bereikte hij de kwartfinale. Zijn oudere broer Ronny speelt tegen Stuart Kellett. Opvallende partijen staan hiernaast op de rol: James Wade - Gary Anderson, Andy Hamilton - Terry Jenkins en Kevin Painter - John Part. Het Duitse talent Maxx Hopp ontmoet Paul Nicholson.

Loting European Darts Championship 2013

Phil Taylor (1) - Vincent van der Voort
Stuart Kellett - Ronny Huybrechts
Raymond van Barneveld (8) - Tomas Seyler
Robert Thornton - Brendan Dolan
Simon Whitlock (5) - Kim Huybrechts
Colin Lloyd - Peter Wright
James Wade (4) - Gary Anderson
Jamie Caven - Dave Chisnall
Michael van Gerwen (2) - Kurt Van De Rijck
Ronnie Baxter - Mervyn King
Wes Newton (7) - Jelle Klaasen
Jani Haavisto - Justin Pipe
Andy Hamilton (6) - Terry Jenkins
Max Hopp - Paul Nicholson
Adrian Lewis (3) - Mensur Suljovic
Kevin Painter - John Part

 

Share

Programma en Uitslagen